Τοποθετήστε τη φριτέζα με μεγάλη προσοχή!
Μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά, εάν η φριτέζα δεν έχει υποστεί σωστή επεξεργασία.
Φριτέζετε μόνο τη φριτέζα σύμφωνα με τις οδηγίες διαχείρισης.
Τοποθέτηση της φριτέζας με στερεά λίπη
Τα στερεά λίπη πρέπει να χειρίζονται προσεκτικά όταν εισάγονται στη φριτέζα. Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε και ακολουθείτε μία από τις δύο μεθόδους που παρουσιάζονται στις επόμενες σελίδες. Θυμηθείτε ότι τα στερεά λίπη πρέπει να φιλτραριστούν ζεστά επειδή τα λίπη στερεοποιούνται καθώς κρυώνουν.
Φόρτωση στερεών λιπών – Μέθοδος 1



Τα στερεά λίπη θα πρέπει να λειωθούν σε ξεχωριστό δοχείο πριν από τη φόρτωση στη φριτέζα. Πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα κατά την τήξη του λίπους για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Όταν λειάνετε αρκετή ποσότητα λίπους για να καλύψετε τα θερμαντικά στοιχεία του βραστήρα σας, ρίξτε το τηγμένο στερεό λίπος στη φριτέζα. Γυρίστε τη φωτιά και αρχίστε να τοποθετείτε μικρά κομμάτια στερεού λίπους στη φριτέζα μέχρι να φτάσετε στο σημείο πλήρωσης του βραστήρα σας.
Φόρτωση στερεού λίπους – Μέθοδος 2


Μια εναλλακτική μέθοδος τήξης – αν και όχι τόσο ευεργετική για το λίπος – είναι να συσκευάσετε το στερεό λίπος γύρω από τα θερμαντικά στοιχεία πριν γυρίσετε τη φριτέζα. Ρυθμίστε το θερμοστάτη της φριτέζας στην ελάχιστη ρύθμιση, ώστε να μην καεί το λίπος.
Γιατί το στερεό λίπος απαιτεί τόσο μεγάλη προσοχή; Το λίπος αρχίζει να σπάει όταν θερμαίνεται. Το λίπος που πέφτει πάνω σε ένα θερμό στοιχείο θα καπνίσει και θα σκουραίνει. Αυτή η υπερβολική θερμότητα θα μειώσει σημαντικά την απόδοση του λίπους, ακόμη και πριν τελειώσετε τη φόρτωση της φριτέζας.
Φόρτωση της φριτέζας με υγρά έλαια

Δεν είναι απαραίτητο να λιώσετε τα υγρά έλαια πριν από τη χρήση. Απλώς ρίξτε το λάδι στη φριτέζα λίγο κάτω από το πλήρες σημάδι πριν ενεργοποιήσετε τη θερμότητα.
Για να διασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία της φριτέζας, είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσετε την ποσότητα λαδιού στο επίπεδο που καθορίζει ο κατασκευαστής της φριτέζας. Μια φριτέζα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με μέγιστη απόδοση με μια ορισμένη ποσότητα λαδιού. Όταν η στάθμη λαδιού είναι πολύ χαμηλή ή υπερβολικά υψηλή, μπορεί να προκύψει άνισο τηγάνισμα και υπερβολικό άσβεστο.