Πως να φιλτράρετε το ηλιέλαιο

  1. Πριν φιλτράρετε το ηλιέλαιο , αφήστε το να κρυώσει στους 60 – 80 ° C , καθώς έτσι θα έχετε τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα. 
  2. Προτιμήστε τα φίλτρα μιας χρήσης. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν το σαπούνι από την πλύση του φίλτρου δεν αφαιρεθεί πλήρως και είναι υγρό, υπάρχει πιθανότητα το ηλιέλαιό σας να καταστραφεί.
    Σημαντικό :  Τα φίλτρα μιας χρήσης δεν επαναχρησιμοποιούνται.
  3. Πρέπει να φροντίζετε, ώστε να μην υπάρχει περιττός αέρας κατά τη διαδικασία του φιλτραρίσματος. Μη χύνετε ή αποστραγγίζετε το ηλιέλαιο από πολύ μεγάλη απόσταση. Ο υπερβολικός αερισμός, μπορεί να προκαλέσει ταχεία οξείδωση της φριτέζας.
  4. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη φριτέζα άμεσα και δεν υπάρχει χρόνος για την πλύση της, καθαρίστε την από τυχόν υπολείμματα ή ψίχουλα.
  5. Όταν η φριτέζα είναι στεγνή μετά το πλύσιμό της, φροντίστε η ποσότητα του ηλιελαίου που θα προσθέσετε να υπακούει στις αναγραφόμενες υποδείξεις της συσκευής.

Κάθε πότε πρέπει να φιλτράρω το ηλιέλαιο;

Αυτό εξαρτάται από το πόσο συχνά λειτουργεί η φριτέζα. Ανεξάρτητα όμως από την συχνότητα λειτουργίας, το λάδι πρέπει να φιλτράρεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να αφαιρεθούν τα λεπτά ανθρακούχα σωματίδια από το λάδι  όπως και τα συσσωρευμένα ψίχουλα στο κάτω μέρος της φριτέζας.

 

Τι οφέλη έχετε από το καθημερινό φιλτράρισμα της Φριτέζας:

  • Αφαιρεί τα σωματίδια
  • Η φριτέζα καθαρίζεται ευκολότερα.
  • Βελτιώνει την τελική εμφάνιση του τροφίμου κατά το πέρας του τηγανίσματος.
  • Διατηρείται το χρώμα του ηλιελαίου διαυγές.
  • Επεκτείνεται η ζωή και η διάρκεια του ηλιελαίου